AZ-aanvoerder Nick Viergever vindt dat Ajax verdiend gewonnen heeft van Ajax. “Het leek alsof we onder de indruk waren. Ajax was gretig en feller. Wij moeten het daar ook van hebben, van de duels winnen er er kort op zitten”, zei Viergever na afloop. Hij zag zijn ploeg met 4-0 verliezen. “Ik denk dat we vanaf de eerste minuut niet in de wedstrijd zaten. We hebben heel passief gespeeld.”

De eenvoudig international zag teamgenoot Esteban zijn ploeg in de wedstrijd houden. “Esteban hield twee goede ballen, hield ons op de been en in de wedstrijd eigenlijk. Dan staat het maar 1-0 in de rust, dan probeer je de puntjes op de i te zetten en daarop voort te borduren. Maar dat mocht niet baten”, ging hij verder voor de camera van FOX Sports.

Eerder deze week speelde AZ, net zoals Ajax, een duel in de Europa League. Volgens Viergever had de midweekse wedstrijd geen invloed op het duel van vandaag. “Als je het Ajax zo makkelijk maakt, dan kunnen zij voetballen. Als je dan niet doordenkt, dan vinden zij steeds de vrije man. Daar hebben we het laten liggen denk ik.”

AZ, dat volgens Viergever kansloos verloor, speelt in de halve finale van het bekertoernooi opnieuw tegen Ajax. “We weten dan in ieder geval dat we het anders moeten doen. Dan spelen we thuis, we kunnen in ieder geval wat leren van deze wedstrijd. AZ moet het winnen van positiespel en de duels winnen.” De bekerontmoeting wordt gespeeld op donderdag 27 maart en begint om 20.45 uur.