Nicolai Boilesen heeft aan het duel met Paris Saint-Germain een nare blessure overgehouden. In het Nicolai Boilesen blessureziekenhuis is woensdag gebleken dat de binnenband van zijn rechterknie ernstig is ingescheurd. Door deze blessure ligt de Deen er minimaal tien weken uit. Dat meldt Ajax via de officiële website.

Al in de achtste minuut moest Nicolai Boilesen het veld gedwongen verlaten, nadat hij in botsing kwam met ex-Ajacied Gregory van der Wiel. De Deen schreeuwde het uit van de pijn en moest zich laten vervangen door Nick Viergever.

Voor Nicolai Boilesen is dit opnieuw een domper. In de wedstrijd tegen PSV, op 18 september 2011, liep hij voor het eerst een hamstringblessure op. In februari 2012 maakte hij zijn rentree in de wedstrijd tegen Manchester United. Zijn blessure speelde echter weer op en de Deen moest weer revalideren. Daardoor lag hij er zeventien maanden uit en speelde hij het hele seizoen 2012/2013 niet. Hij maakte op 18 februari 2013 zijn rentree bij Jong Ajax in de gewonnen wedstrijd tegen Jong NAC. Voor het eerste maakte hij op 27 juli 2013 zijn rentree in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (3-2 winst). Op 26 november raakte hij opnieuw geblesseerd tijdens de wedstrijd Ajax – FC Barcelona (2-1 winst). Dit keer ging het om zijn hamstring in zijn linkerbeen en niet in zijn rechterbeen zoals bij de vorige blessures. Na twee maanden revalidatie kon hij de rest van het seizoen meespelen en de vierde titel op rij binnenslepen. De Deen leek geen last meer te hebben van blessures en was zelfs af en toe aanvoerder. Afgelopen dinsdagavond ging het echter opnieuw mis. In de verloren wedstrijd tegen Paris Saint-Germain raakte Nicolai Boilesen al vroeg in de wedstrijd geblesseerd en moest zich laten vervangen door Nick Viergever. Aangezien hij er minimaal tien weken uitligt houdt dit in dat hij in 2014 niet meer binnen de lijnen zal komen. Naar verwachting zal hij rond februari 2015 zijn rentree maken. Ajax nieuws Ajax1.nl