Heracles Almelo komt zaterdag naar de Johan Cruijff Arena voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Trainer Frank Wormuth zag zondag met lede ogen aan hoe zijn ploeg de laatste wedstrijd van de voorbereiding verloor van eerste divisionist Helmond Sport (1-0).

“Ik heb het liever nu dan later”, reageert Wormuth tegen TC/Tubantia op de verliespartij. “Het was de eerste keer dat werkelijk alle ballen bij de tegenstander terechtkwamen. Maar dan ook echt alle ballen. Helmond Sport speelde heel ver naar voren, daar hadden we problemen mee.”

“Een wedstrijd als deze is een signaal voor de trainer dat er nog veel werk te doen is. Dit geeft me niet het gevoel dat we er klaar voor zijn. Gelukkig hadden we nog wel een paar kansen en is het ook een beetje pech.”

Toch maakt Wormuth zich nog geen grote zorgen. “Het is normaal dat dit gebeurt en er zit ook wel iets goeds aan. De spelers moeten zich resetten en weten dat ze een wedstrijd niet zomaar kunnen winnen. Ik vond dat de spelers niet met hun lijf speelden vandaag. Dat is voorzichtigheid, omdat ze denken dat ze zaterdag tegen Ajax beginnen. Maar denken is geen weten.”

‘Standard raakt keeper kwijt in aanloop naar CL-tweeluik’