Nadat de grootste teleurstelling na de dramatische Champions League-uitschakeling tegen Tottenham Hotspur was gezakt en had plaatsgemaakt voor trots, lijken de meesten het verdriet een plekje te hebben gegeven. Aad de Mos legt zich er echter niet zomaar bij neer en meent dat Erik ten Hag en zijn staf grote inschattingsfouten hebben gemaakt.

Na een 0-1 overwinning van Ajax in Londen, stonden de Amsterdammers in de return bij rust met een comfortabele 2-0 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft ging het echter alsnog helemaal mis, door drie goals van Lucas Moura. Totaal onnodig, zo meent De Mos in de Nieuwe Revu.

“Ten eerste had trainer Erik ten Hag nooit Kasper Dolberg mogen opstellen. Want als er één speler uit vorm was en ruzie met de bal had, dan was het Dolberg wel. Waarom dan geen Klaas-Jan Huntelaar?”, aldus De Mos, die het kort na rust al fout zag gaan. “Ze hadden nooit Daley Blind en Matthijs de Ligt naar voren moeten laten gaan. Die hadden ze, zeker in de tweede helft, direct moeten terugroepen. Dat doe je als je tegen Excelsior speelt, voor het doelsaldo. Maar niet als je 2-0 voorstaat in een grote Europese wedstrijd.”

Volgens de trainer in ruste mag dit Ten Hag en zijn assistenten verweten worden. “Dus ook Aron Winter en Alfred Schreuder, zijn assistenten. Die zaten op de bank te slapen, want in plaats van dat ze het gingen herstellen, lieten ze het maar gebeuren. Zo stom. Ook omdat ze het konden weten. Iedereen weet namelijk dat op internationaal niveau andere regels gelden dan op nationaal niveau. Maar kennelijk zijn ze nog niet zo ver.”