De spelers en de technische staf van Ajax mochten vlak voor de woensdagtraining voor de tweede keer dit seizoen op de foto. Iedereen was aanwezig voor de nieuwe selectiefoto behalve Bruno Silva. De rechtsback moest verstek laten gaan wegens een schouderoperatie.

De selectiefoto is in vergelijking met de eerste foto aan het begin van het seizoen op enkele plekken gewijzigd. De technische staf, met Frank de Boer en Hennie Spijkerman als nieuwe gezichten, bevond zich in het midden van het gezelschap. De tussentijds vertrokken Ajacieden (o.a. Luis Suarez en Urby Emanuelson) maakten plaats voor onder andere spelers die dicht tegen Ajax 1 aan zitten.

Het ‘schieten’ van de selectiefoto, met daarvoor het rangschikken van alle Ajacieden, is een heel proces. ,,In het verleden was er een ongeschreven rangorde’’, vertelt teammanager David Endt aan het einde van de fotosessie. ,,Vanuit commercieel oogpunt zitten de jongens met adidas schoenen voorin. International Gregory van der Wiel moet dan naar achteren, net als Demy (de Zeeuw red.). De keuze wordt dan beperkt.’’

Ook wordt rekening gehouden met de lengte van de spelers en kleurcoördinatie. ,,Gregory is achterin het langst en staat daarom in het midden. En een centraal middelpunt is de aanvoerder. Dan moet je ook nog rekening houden met de kleurstelling van de keepers en de trainers. Uiteindelijk ben je veel te lang bezig met de verdeling’’, zegt hij al lachend.

Bron: Ajax.nl