Ajax verloor maandag de generale repetitie voor de wedstrijd tegen PSV van aanstaande zaterdag met 1-2 van Panathinaikos. Toch vielen een aantal spelers Erik ten Hag positief op. Een van hen was nieuwkomer Lisandro Martinez, die zijn officieuze debuut maakte in het Ajax-shirt.

“Ik ben blij met de invalbeurt van Martinez. Je ziet meteen dat hij een bepaalde rust uitstraalt. Hij weet hoe het spel gespeeld wordt”, zei Ten Hag na de wedstrijd tegenover Ziggo Sport. Ook over het spel van Sergino Dest was hij tevreden. “Ik vond Dest, zeker in de eerste helft, uitstekend. Hij drukt echt zijn neus aan het venster.”

Van Kjell Scherpen, die deze zomer overkwam van FC Emmen, maakte de Ajax-trainer tot nu toe nog geen gebruik. “We hebben een verdeling gemaakt, ook Scherpen krijgt zijn wedstrijden,” verklaart Ten Hag. “We hebben daar goede afspraken over gemaakt. We gaan Kjell rustig brengen.”

“Hij moet op de trainingen nog werken aan een aantal vaardigheden. In de wedstrijden waarin hij al gespeeld heeft, heeft hij het gewoon goed gedaan. Hij heeft vorig jaar al laten zien dat hij zich in de Eredivisie uitstekend houdt. Ik heb hoge verwachtingen van die jongen. Hoe snel dat gaat, zal moeten blijken. Hij zal zeker zijn wedstrijden gaan krijgen.”