Oud-Ajacied en Oranje-international Nigel de Jong lijkt niet meer terug te keren bij Ajax. De kiezelharde controlerende middenvelder, die internationaal nog altijd vooral bekend staat om zijn ‘karatetrap’ tegen de borst van Xabi Alonso tijdens de WK-finale van 2010, laat tegenover het Duitse Bild weten nog een jaar of vier, vijf bij zijn huidige club AC Milan te willen blijven om vervolgens af te sluiten bij HSV.

De 69-voudig international, die naast Ajax, HSV en AC Milan tussendoor ook nog drie seizoenen onder contract stond bij Manchester City, zegt het altijd naar zijn zin te hebben gehad in havenstad Hamburg, waar zijn maatje en oud-Ajacied Rafael van der Vaart momenteel bezig is aan zijn tweede periode.

Door de uitlatingen van De Jong lijkt de kans op een terugkeer naar Ajax te zijn geslonken, waardoor Nederlandse fans van de 29-jarige Amsterdammer het dus zullen moeten doen met zijn optredens in Oranje, waarmee hij zich opmaakt voor het WK 2014 in Brazilië. Met AC Milan, waar Clarence Seedorf de trainer is en oud-Ajacied Urby Emanuelson eveneens onder contract staat, is De Jong dit seizoen nog actief in de Champions League, waarin het vorige week thuis met 0-1 verloor van Atletico Madrid.