De Ajax Vrouwen hadden deze week graag in actie willen komen in de Champions League, maar dat liep anders. In de eerste ronde werden ze uitgeschakeld door Brescia en dus was er geen midweekse wedstrijd.

 

Teleurstelling

“Ik denk dat het voor ons als staf ook heel belangrijk was om er niet in te blijven hangen, want wat wij uitstralen neemt het team over. We hebben dezelfde avond nog de koppen bij elkaar gestoken en de focus op de competitie gelegd. Je ziet nu dat we 3 wedstrijden op rij winnen met 9 goals voor en 2 tegen. Volgens mij zijn we er aardig uit gekomen”, aldus trainer Benno Nihom op Ajax TV over de teleurstelling die heerste na de uitschakeling in de Champions League.

 

Matige seizoensstart

“Ik las ergens dat wij een matige seizoensstart hadden. Dat vond ik mooi om te lezen. We hebben 11 officiële wedstrijden gespeeld, waarvan we er 8 gewonnen hebben en pas 1 verloren. Je ziet dat de aandacht voor het vrouwenvoetbal en wat wij hier doen groter wordt. Wij moeten lekker blijven doen waar we mee bezig zijn, volgens mij staan we gewoon bovenaan”, aldus de zelfverzekerde trainer. Zondag komt sc Heerenveen op bezoek op de Toekomst.

Bekijk het interview: