Niki Zimling
Frank de Boer

Niki Zimling heeft zich vandaag toegevoegd aan de al aardig gevulde ziekenboeg. ,,We moeten afwachten hoe ernstig het is, maar dat Niki er zondag tegen FC Twente niet bij is staat vast”, zei Frank de Boer vanmiddag op de persconferentie.

,,Kolbeinn Sigthórsson is er niet bij. Diederik Boer ook niet, hoewel zijn herstel de goede kant opgaat. Ricardo van Rhijn heeft teveel last van zijn enkel, opgelopen in de wedstrijd tegen Go Ahead en Peter Leeuwenburgh zit nog altijd in de revalidatie van zijn schouderblessure.”

Ook Lucas Andersen ontbreekt, ondanks dat de Deen volledig meetrainde. ,,Lucas was ziek: had diarree en moest overgeven. Hij is daarvan hersteld, maar is in vier dagen drie kilo afgevallen. Hij moet eerst nog aansterken.”

De Boer liet zijn selectie het eerste deel van de training vooral positiespel doen, waarbij hij zelf overigens ook meedeed. Na een grote rondo werd de groep gesplitst voor twee kleine positiespelletjes. De talentvolle rechtsbuiten Robert Muric trainde ook mee vrijdag. Ajax nieuws Ajax1.nl