Niklas Moisander
Niklas Moisander

Niklas Moisander vertrekt aan het einde van het seizoen naar Sampdoria. De 29-jarige verdediger van Ajax heeft bij de Italiaanse club een contract voor 3 jaar getekend volgens De Telegraaf.

Gisteren vloog de aanvoerder van Ajax naar Italië en vandaag is de medische keuring. Ook stadsgenoot Genoa wilde de Fin graag inlijven maar Moisander koos voor Sampdoria.

Ajax raakt Niklas Moisander aan het einde van het seizoen dus transfervrij kwijt. Frank de Boer wilde dat hij het seizoen in Amsterdam af zou maken waardoor Ajax nu geen transfersom ontvangt voor de Fin.

Op 20 augustus 2012 breikten AZ en Ajax overeenstemming over een transfer voor drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. Moisander werd op de volgende dag door Ajax officieel gecontracteerd.  Met de transfer is een onbekend bedrag ruim boven de door de media genoemde € 3.2 miljoen gemoeid. Tijdens zijn debuut voor Ajax op 25 augustus 2012, tegen NAC Breda, thuis in de Amsterdam Arena scoorde Moisander de 2-0 uit een corner. Later in het seizoen maakte hij doelpunten in de UEFA Champions League tegen Real Madrid CF en Manchester City FC.

Na de blessure van aanvoerder Siem de Jong en het vertrek van Toby Alderweireld naar Atlético Madrid was Moisander op 1 september 2013 uit bij FC Groningen de aanvoerder van Ajax. Op 22 september 2013 speelde Moisander zijn 50e officiële wedstrijd in dienst van Ajax in de uitwedstrijd bij PSV die met 4-0 werd verloren. Ajax nieuws Ajax1.nl