Noa Lang maakte zondagmiddag een hattrick in het uitduel met FC Twente en was daarmee enorm belangrijk voor Ajax, dat terug kwam van een 2-0 achterstand. De aanvaller zegt in gesprek met Fox Sports zijn jongensdroom te hebben beleefd: ‘Ik heb lang moeten wachten en geduld moeten hebben. Vandaag kreeg ik eindelijk de kans en als ik dan zo mijn basisdebuut maak, is het wel heel mooi.’

‘Ik vond dat ik niet sterk begon aan de wedstrijd en was ook betrokken bij de tweede tegentreffer. Het is dan dubbel zo lekker dat je voor rust de aansluiting maakt, want dat was goed voor het team en ook goed voor mezelf.’

Geluk afdwingen
Lang, die trots zijn eigen liedje uit het uitvak hoorde komen, vertelt over zijn doelpunten: ‘Bij de eerste twee doelpunten is het belangrijk dat je niet te wild schiet. Je staat zo dichtbij het goal, dan moet je het rustig met de binnenkant van de voet doen. Bij de derde goal moet je het geluk afdwingen.’

Lang neemt de wedstrijd bal, gesigneerd door al zijn medespelers, mee naar Amsterdam. Echter loopt hij niet helemaal soepel meer: ‘Ik heb al even niet meer negentig minuten gespeeld, dus na zeventig minuten kreeg ik kramp in beide kuiten.’