Nicolas Lodeiro zal aankomende zondag naar alle waarschijnlijkheid weer als spits aantreden. Alhoewel de Uruguayaan nooit echt doorgebroken is, begint ook Lodeiro nu een belangrijke waarde voor het elftal te worden. ”Ik ben ze (red. Ajax) heel dankbaar, zeker op de momenten dat ik vertrouwen nodig heb.”

“Ik ben blij dat ik in dit team mag spelen en ik heb er zin in”, zegt de middenvelder tegenover RTV-NH. ”Ik zal laten zien dat ik voor Ajax kan spelen. Doelpunten? Dat zou mooi zijn, maar het gaat om het resultaat, dus ik zal ook proberen om mijn teamgenoten in stelling te brengen zondag.”

Trainer Frank de Boer is in ieder geval erg tevreden over Lodeiro. “Hij komt steevast het beste uit alle testen en trainingen en hij geeft alles wat hij heeft, ik ben erg blij dat we hem erbij hebben.” Zondag om 14:30 speelt Ajax uit tegen NEC. Om nog enigszins zicht te houden op de top, zijn ook hier de puntjes hard nodig.

Foto: Afdb – Oscar