Ajax blijft – na het aantrekken van Mike van der Hoorn en Bojan Krkic voor het eerste elftal – bezig met de jeugdopleiding. Of het al mocht uitlekken is niet bekend, maar Brøndby IF maakt op de clubwebsite bekend dat de 16-jarige Markus Bay naar Ajax vertrekt. In mei 2013 maakten wij al melding van zijn komst, maar met het officiële bericht is de overstap nu zeker.

“We zijn trots om Markus te verkopen aan Ajax. We hebben een duidelijke strategie om eigen talenten op te leiden. Het is logisch om hem nu te verkopen, zodat we er financieel het meeste uit kunnen krijgen.” In het bericht staat ook te lezen dat er door beide partijen is besloten om geen transferbedrag te noemen.

Markus Bay is in ieder geval erg tevreden met zijn transfer naar de hoofdstad van Nederland: “Ik ben erg blij om te starten bij Ajax. Om naar een buitenlandse topclub te gaan is altijd al mijn droom geweest”, aldus de 16-jarige middenvelder. Bay staat bekend om zijn goede instelling en zijn scorend vermogen. Het is nog niet bekend in welk elftal hij zal aansluiten.