Nu Matthijs de Ligt vrijwel zeker naar Juventus vertrekt, komt er bij Ajax een plekje vrij in de verdediging. De Amsterdammers worden al enige tijd in verband gebracht Edson Álvarez, maar deden vooralsnog geen bod op de 21-jarige verdediger van Club América.

Erik ten Hag wil eerst de huidige spelers de kans geven om het vertrek van De Ligt op te vangen. “In onze selectie hebben we een paar centrale verdedigers die zich nu moeten tonen. Er gaat een speler weg, dit is hun kans. Er komt een plekje vrij, wie wil?” aldus de trainer bij Ziggo Sport. Hij sluit echter niet uit dat Ajax nog gaat toeslaan op de transfermarkt. “Wij blijven altijd alert. Dat is ook logisch, als Ajax zijnde. We zijn ambitieus. Komen er kansen, dan zullen wij toeslaan.”

Erg bang dat Álvarez in de tussentijd naar een andere club vertrekt, hoeft Ajax niet te zijn. De 28-voudig Mexicaans international heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Amsterdam en liet al een aantal goede aanbiedingen uit de Premier League lopen.

 


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.