© Proshots

Het lijkt erop dat Hakim Ziyech zijn carrière gaat vervolgen bij AS Roma. De Romeinen zouden een vijfjarig contract voor de Marokkaans-International klaar hebben liggen, maar er is voor de spelmaker van Ajax nog genoeg werk aan de winkel mocht hij willen slagen in Rome, aldus Ronald de Boer in gesprek met Voetbal International.

“AS Roma lijkt me een prima club voor Hakim Ziyech. Zoals meerdere Italiaanse clubs hebben ze een goed georganiseerde defensie, waardoor creatieve spelers de vrijheid krijgen hun acties te maken. Om daadwerkelijk te slagen bij Roma, zal Ziyech wel constanter moeten gaan presteren. Bij Ajax was het te vaak wisselvallig: het ene half uur weergaloos goed, het andere half uur een foutenfestival waarin hij iedere bal inleverde. Bij een Italiaanse topclub kom je daar niet mee weg.”

Ook het rendement uit zijn schoten en vrije trap zal volgens de oud-Ajacied omhoog moeten aangezien bij topclubs in het buitenland meer naar statistieken wordt gekeken dan in Nederland. “Daarnaast zal hij moeten omschakelen naar een hoger tempo, met minder tijd om te handelen, tegen sterkere verdedigers. Er is dus werk aan de winkel voor Hakim. Als het hem lukt op deze punten het vereiste niveau te halen, en die potentie heeft hij absoluut, dan gaan ze bij Roma veel plezier beleven aan Ziyech.”