Theo Janssen laat weten het nog steeds naar zijn zin te hebben bij Ajax. Toch krijgt de middenvelder nog veel kritiek over hoe zijn carièrre uiteindelijk is verlopen. Volgens velen had hij de stap naar het buitenland allang moeten maken. ”Ik concentreer me altijd op wat ik heb, niet op wat er eventueel had kunnen zijn”, vertelt hij tegenover Voetbal International.

”Ik hoor vaak dat ik meer uit mijn carrière had kunnen halen. Maar vergeet niet dat je ook afhankelijk bent van de kansen die je krijgt”, vervolgt hij. ”Er zijn in het verleden aanbiedingen geweest vanuit het buitenland, maar niet van de categorie waar jij op doelt. Ik denk dat ik mee zou kunnen bij een buitenlandse topclub. Hoe hoger het niveau, hoe makkelijker je kunt voetballen. Zo kijk ik er tegenaan.”

”Verder houd ik me daar niet mee bezig. En ik ben tevreden met wat ik heb. Ik heb het prima naar mijn zin bij Ajax, mijn contract loopt nog bijna twee jaar door, met een optie voor nog een seizoen. Tegen die tijd heb ik zeventien jaar profvoetbal gespeeld, dat is niet niks. Heel veel kinderen dromen daarvan.”

Update:

Bert van Marwijk heeft de selectie voor de komende interlands bekend gemaakt. Theo Janssen valt hierbij weer buiten de boot.

Foto: Afdb – Oscar