Abdelhak Nouri speelt komende woensdag met de A1 van Ajax in de Youth League tegen Schalke 04. De middenvelder wordt net zoals Donny van de Beek, Mauro Savastano en Zakaria El Azzouzi door Ajax teruggehaald bij de selectie. Afgelopen seizoen maakte Nouri met de A1 indruk tegen PSG en FC Barcelona. Het zorgde voor een onvergetelijke ervaring. “Dat was alleen maar genieten. Er waren in die wedstrijden zoveel leermomenten. Prachtig om te merken wat een wedstrijd op dat niveau je als jonge voetballer allemaal aan ervaring oplevert. Ik hoef de jongens wat dat betreft niet veel advies mee te geven, ze moeten er zelf van leren. Ze moeten het zelf meemaken en zelf beleven. Het was mooi om te zien met hoeveel flair ze in de heenwedstrijd tegen Schalke speelden. Ze pakten het heel goed op. Je speelt het hele jaar door competitiewedstrijden, dan is de beleving bijna altijd hetzelfde. Youth League is een soort Champions League, dat speel je niet iedere week. De cultuur is anders, het spelsysteem is anders, de druk is hoger. Dat verandert soms wel de voorbereiding,” vertelt Nouri op de officiële website van Ajax.

Nouri startte in de heenwedstrijd tegen Schalke 04 in de basis en kreeg een goede indruk van de Duitse tegenstander. “Ze waren conditioneel sterk. Tegen het einde van de wedstrijd hadden ze nog veel energie, al vond ik ons beter. Wij lieten de bal snel rond gaan. Daardoor konden zij het lange tijd niet belopen. Misschien spaarden ze hun energie wel voor later in de wedstrijd omdat ze wisten dat wij dan moe zouden worden. Verder is Schalke ook een fysiek sterke ploeg.”

De 18-jarige Nouri heeft vertrouwen in een goede afloop. “Wij zijn Ajax, wij willen altijd mooi voetbal. Dat hoort gewoon bij ons. Maar het resultaat is natuurlijk belangrijker. Verlies je met een groter doelsaldo, dan lig je er gewoon uit.” Ajax nieuws Nouri Ajax1.nl