© Proshots

Abdelhak Nouri was gisteravond weer goed op dreef bij Jong Ajax. Het 20-jarige talent benutte een penalty en gaf een schitterende assist op Pelle Clement. “Ik ben met zowel de penalty als de assist op Pelle Clement heel blij. De penalty was goed ingeschoten, ik wachtte totdat de keeper een hoek koos. En over de assist; ik heb al vaker gesproken over de mooie loopacties van Pelle. Dat is gewoon een gevoel”, vertelt hij op Ajax.nl.

Doordat VVV-Venlo vrijdag gelijkspeelde werden de Limburgers officieel kampioen. “Gefeliciteerd, VVV. VVV heeft het goed gedaan, je hoort ze te feliciteren en ze mogen trots zijn. Natuurlijk proberen wij daar wel een goed resultaat te halen, dat spreekt voor zich”, doelt de middenvelder op de uitwedstrijd in Venlo volgende week.

Jong Ajax kan nog tweede worden, maar heeft een zwaar programma. Het speelt uit tegen VVV-Venlo en thuis ontvangt het team van Marcel Keizer op de laatste speeldag naaste achtervolger Cambuur Leeuwarden. “Natuurlijk balen we als we die tweede plek nog weggeven. We balen zelfs al dat we geen kampioen zijn geworden. En met alle respect voor alle andere teams, maar ik denk dat wij het beste team van de Jupiler League waren. Helaas zijn we geen kampioen geworden, want we hebben echt een paar onnodige nederlagen geleden. Maar daar hebben we over gesproken, en we zijn er elke dag hard mee bezig om dat niet meer te laten gebeuren. We gaan er in ieder geval in de laatste wedstrijden nu alles aan doen om tweede te worden.”