Ajax heeft vrijdagmiddag een video naar buiten gebracht waarin het terugblikt op het mooie seizoen van de A1. Aankomende zaterdag kunnen de A-junioren het seizoen bekronen door kampioen van Nederland te worden.

In de video wordt samen met Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Damon Mirani, Frank de Boer en Gery Vink teruggekeken op een geslaagd seizoen. Er wordt onder andere gesproken over de band die de spelers met elkaar hebben, over de prestaties in de Youth League en over de prestaties in de competitie.

Nouri

Er worden door Abdelhak Nouri in de video ook lovende woorden uitgesproken over Frank de Boer. ‘Volgens mij is er geen één hoofdtrainer die doet wat Frank de Boer doet. Hij kijkt naar de C-tjes, B-tjes, A-tjes. Hij kijkt naar elk team. Ik vind dat zelf erg mooi om te zien. Ik denk dat het ook echt veel doet met de jeugd. Want als je in de C-tjes speelt en de trainer komt speciaal naar je kijken dan voel je je echt lekker, ik heb dat ook ervaren. Wij zien hem ook altijd op het balkon staan als we hier, op het hoofdveld van de Toekomst, spelen!’.

Frank de Boer

Frank de Boer reageert zelf ook op het feit dat hij bij jeugdwedstrijden vaak langs het veld te vinden is. ‘Ik vind dat het bij Ajax hoort dat de hoofdtrainer interesse toont in de jeugd.’ De interesse in de jeugd heeft hij al meerdere keren laten blijken. Niet alleen door naar de wedstrijden van de jeugd te kijken, maar ook door A-junioren mee te laten trainen met het eerste elftal. Zo liet Frank de Boer het afgelopen seizoen al Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri, Mauro Savastano, Indy Groothuizen en Damian van Bruggen meetrainen. Ook maakte een groot aantal van deze spelers al hun debuut in Jong Ajax en mochten Van de Beek, Nouri en Groothuizen al mee op trainingskamp naar Qatar. Donny van de Beek werd zelfs al één keer opgenomen in de wedstrijdselectie van het eerste elftal.

Ajax Exclusive TV

Het doel van de A-junioren is hetzelfde: debuteren in Ajax 1. Maar eerst gaat het vizier op aankomende zaterdag, wanneer Ajax A1 het kampioenschap kan binnenslepen. Dan zal blijken of het mooie seizoen kan worden bekroond. De uitwedstrijd tegen PSV is vanaf 14:30 live te volgen via Ajax Exclusive TV. Ook is de wedstrijd te volgen via het live Twitterverslag van @AjaxA1Watcher. Ajax nieuws Ajax1.nl