© Proshots

Abdelhak Nouri had tijdens de wedstrijd pas laat door wat er allemaal gebeurde in Kralingen. Excelsior stond met 3-0 voor tegen de koploper. “Het publiek begon ineens heel hard te juichen, terwijl we zelf niet scoorden of iets anders deden. Ik besefte eigenlijk toen ook totaal niet dat Excelsior op voorsprong zou kunnen staan. Ik dacht eigenlijk dat er wat anders aan de hand was. Ik zag tijdens de wedstrijd ook niks op de schermen. Pas bij de 3-0 zag ik dat Excelsior voorstond”, vertelt het talent aan AT5.

“Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren eigenlijk”, vervolgt de middenvelder. “We moesten gewoon zelf ons ding doen. Ik ken Nigel Hasselbaink goed van Excelsior. Hij woont een straatje achter mij en ik ben met hem opgegroeid. Vrijdag was hij bij mij thuis en beloofde me dat zij het klusje zouden klaren. En dat hebben ze gedaan. We wensen elkaar altijd succes voor een wedstrijd, maar nu heb ik natuurlijk al helemaal gezegd dat hij zijn best moest doen.”

“Wij hebben op dat kunstgrasveld ook punten laten liggen. Het is gewoon lastig daar. Dit gaat natuurlijk ook in die koppies zitten. Volgende week ga ik van het beste uit. Wij hadden vandaag makkelijk met 7- of 8-0 kunnen winnen. Dat hebben we laten liggen. We hadden wat pech met de kansen. Maar goed, we hebben ons ding gedaan.”

Nouri kijkt zelf tevreden terug op een seizoen waarin hij stappen heeft gemaakt. Ook wacht hij zijn kansen rustig af. “Dit seizoen, is ondanks dat het nog niet is afgelopen, heel leerzaam voor mij geweest. Ik heb veel in de Jupiler League gespeeld en daar heb ik mijn best gedaan. Ik heb veel moeten leren en dat heb ik gedaan. Ik heb stappen gemaakt. Mentaal moest ik bijvoorbeeld sterker worden. Ik kijk positief terug op dit seizoen. Elke speler wil vaker in het eerste speler, natuurlijk. Dat wil ik ook, maar ik probeer gewoon mijn best te doen wanneer ik de kansen krijg.”