Dankzij een treffer van Abdelhak Nouri sleepte Ajax A1 gisteren het kampioenschap binnen. In het stadion van FC Emmen schoot Nouri een vrije trap raak wat genoeg was voor de winst. Na afloop was de euforie groot bij de matchwinner, zo liet hij weten aan Ajax TV.

Nouri was eigenlijk al een week met vakantie aangezien de aanvaller ook veel optredens in de Jupiler League achter zijn naam heeft staan. Het talent wilde echter graag van waarde zijn voor de A1. ”Ik had al een week vakantie, maar ik heb de trainer opgebeld want ik wilde meedoen met de A1.  Ik wilde graag belangrijk zijn en dat is gelukt, daar ben ik trots op. Net voor de vrije trap zei de trainer tegen mij: dit wordt ‘m. Toen schoot ik hem erin en dat is prachtig,” vertelde het talent enthousiast.

Ook trainer Gery Vink genoot na afloop van het kampioenschap en had louter positieve woorden voor zijn doelpuntenmaker. ”Abbie wil gewoon lekker voetballen. Hij is geboren om in grote stadions te voetballen en hier staat hij,” aldus de oefenmeester.