Abdelhak Nouri wacht geduldig op zijn kans in het eerste bij Ajax. Het 18-jarige talent laat weten bezig te zijn met zijn eigen ontwikkeling en niet met geld. “Frank de Boer heeft me verteld waaraan ik moet werken. Dat gaat vooral over het meeverdedigen. Als dat goed genoeg is, krijg ik mijn kans. Ik moet geduldig zijn. Dat ben ik. Nu maken mijn vrienden soms grappen over het geld dat ik krijg, maar vorig jaar kreeg ik bijna niks en toen tekende ik ook. Ik wil in mijn stad voor mijn club spelen. De wijk leeft mee, mijn vrienden gaan naar al mijn wedstrijden”, vertelt Nouri in gesprek met Voetbal International.

Onlangs lekte het contract van de middenvelder uit, maar naar eigen zeggen is hij totaal niet met geld bezig. “Ik heb het zelf niet gelezen. Mij maakt het ook niet uit. Het geld gaat via de rekening van mijn ouders. Zij kunnen zo wat schulden aflossen. De rest blijft staan en ik neem zo nu en dan een klein bedrag op. Ik woon nog steeds in Geuzenveld met mijn vier zussen en twee broers. Het geld is mooi, maar ik zou liever debuteren en een vaste waarde worden bij Ajax.”

De wijk waarin Nouri opgroeide, Geuzenveld, komt zo nu en dan slecht in het nieuws. Zelf ervaart hij dat niet zo. “Er wordt altijd veel geschreven over West en Geuzenveld, maar ik kan je zeggen dat de vrienden die ik heb, juist altijd wegblijven van rotzooi. Nooit ellende. Daar heeft het pleintje veel mee te maken. Natuurlijk trainde ik al vanaf mijn zevende bij Ajax, maar ik woonde hier. Misschien is het voor veel mensen moeilijk te begrijpen.”

Zoals het talent al eens eerder aangaf in een reportage van Ajax TV, doet het pleintje in Geuzenveld veel met hem. “Veel jongens voetballen liever bij een club, maar hier kan je de hele dag voetballen. Alles mag en niets moet. Ik ben Nigel de Jong al dankbaar voor ons pleintje, maar op die van Cruijff ligt kunstgras, die zijn nóg beter. Daar komen ook steeds meer goede voetballers vandaan.”