© Proshots

Abdelhak Nouri speelde gisteravond zijn eerste Europese uitwedstrijd met het eerste van Ajax. Een leerzame wedstrijd met veel ‘nieuwe ervaringen’. “Ik vond het geweldig om met z’n allen in een hotel te zitten en samen te focussen op de wedstrijd. Het was gezellig, een heerste een goede sfeer en ik raak er al een beetje aan gewend. Al is het allemaal nog wel nieuw voor mij”, zegt het talent voor de camera van FOX Sports.

In de tweede helft kwam de middenvelder wat beter in zijn eigen spel. Zo was hij na een fraaie actie heel dicht bij een treffer. In de eerste helft speelde hij meer in dienst van het team, zo laat hij weten. “Ik kan ook strijd leveren. In de eerste helft speelde ik meer in dienst van het team. Ik moest het breed houden, zodat Donny (van de Beek, red.) meer ruimte zou krijgen. Dat lukte aardig. Hij kwam veel aan de bal en had een geweldige assist. In de tweede helft had ik een wat vrijere rol en kreeg ik ook meer ruimte, waardoor ik een paar goede acties kon maken. Ik ben wat kleiner, maar soms is dat in mijn voordeel. Voor grotere spelers is het dan moeilijk om mij van de bal te krijgen. Ik sta sterk op mijn benen. In de tweede helft ging Standard heel fysiek spelen en had de scheids wel wat meer kaarten mogen trekken. Davy Klaassen kreeg een aantal keer harde tikken te verwerken, dat vond ik wel te ver gaan. Ook dat is nieuw voor mij.”

Vlak na de aftrap werd er vanuit het uitvak vuurwerk op het veld gegooid. “Het incident met het vuurwerk was ook nieuw voor mij. Dat vonden we als team zijnde wel jammer. Een club als Ajax valt juist vaak op met goed gedrag. Gelukkig konden we de concentratie wel vasthouden. Dat was een goed leermoment.”