© Proshots

Abdelhak Nouri is dinsdag uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Jupiler League. Het talent is blij met de prijs. Vooral op het mentale vlak heeft hij stappen gemaakt, zo laat hij aan FOX Sports weten. “Ik denk dat ik op het mentale gedeelte in m’n koppie het meest trots ben. Van buiten af is het soms niet zo goed te zien dat het mentaal moeilijk is om het elke wedstrijd op te kunnen brengen om in de Jupiler League te spelen. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, want ik weet dat als je mentaal sterk bent je een grote speler zal gaan worden.”

“Je wilt graag in het eerste spelen en moet dan met Jong meespelen of traint veel met het eerste en dan moet je weer terug naar Jong, dat is soms lastig”, vervolgt hij. “Ik denk dat ik het dit seizoen wel altijd goed heb kunnen opbrengen. Ook wanneer ik wat zwakker in m’n koppie was, om ook dan een goede prestatie te leveren bij Jong. Een prestatie waar het publiek ook van heeft kunnen genieten. Ik denk dat ik over die ontwikkeling het meest tevreden ben dit seizoen.”

Dat de Ajax-supporters en de talentvolle middenvelder het goed met elkaar kunnen vinden is geen verrassing. Als hij warmloopt dan wordt zijn naam al heel luidt gescandeerd. “Als je warmloopt en zoiets meemaakt met de fans, dat is geweldig dat ze je zo waarderen. En dat is tegelijkertijd precies de reden waarom ik in m’n koppie die mentale strijd kan overwinnen om toch op maandagavond keihard m’n best te doen. Je hebt al aan die sfeer daar kunnen proeven en weet hoe het is om daar zo graag te presteren. Daarvoor zal je je werk daarnaast ook echt moeten verrichten. Doordat ik zo gewaardeerd wordt, wil ik ook wat teruggeven. Zo zit ik in elkaar, tenminste.”