Abdelhak Nouri kijkt trots terug op de prestatie van Ajax A1. Woensdag versloeg het team van trainer Frank Peereboom Olympique Lyon met 0-3 en plaatste zich zo voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. “We hebben als team geopereerd. Het eerste kwartier zette Lyon vol druk en wisten we door het slechte veld daar maar moeilijk onderuit te voetballen. Dan is de verleiding groot om anders te spelen, maar moet je volharden in je eigen spel en wachten op het ene moment om toe te slaan”, blikt Nouri terug in De Telegraaf.

Donny van de Beek en Abdelhak Nouri waren voor rust belangrijk voor de A1. De twee worden beschouwd als de meest ervaren spelers in het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Zowel Van de Beek als Nouri scoorde voor rust waardoor Ajax met een comfortabele 0-2 stand de kleedkamers opzocht. “Donny en ik willen altijd belangrijk voor het team zijn. Of we nou in het eerste, Jong Ajax of de A1 spelen.”

In de kwartfinale neemt de A1 het op tegen Chelsea. Die wedstrijd wordt in Londen gespeeld, wat volgens Nouri een minpunt is. “Jammer dat dit weer een uitwedstrijd is. We wilden graag voor ons eigen publiek spelen.”