Ajax heeft de zaak rond Abdelhak Nouri volledig afgehandeld, zo laat De Volkskrant-journalist Willem Vissers aan Veronica Inside weten. Afgelopen zomer nam de Amsterdamse club al de volledige aansprakelijkheid op zich, en kan de familie zich nu volledig richten op het herstel van ‘Appie’.

Nouri zal binnenkort, na twee jaar in het ziekenhuis te hebben geleden, terug verhuizen naar het huis van zijn ouders. “Ze zijn nu het huis aan het verbouwen, omdat ze hem thuis willen verplegen”, aldus Vissers, die veel contact met de familie heeft. “Hij is laag in bewustzijn, heet dat. Of hij iemand herkent? Ze laten er weinig over los, maar hij schijnt af en toe wel te reageren. Als er een bekende aan zijn bed zit, glimlacht hij soms. Dat vertellen ze”, vervolgt Vissers. “Maar ja, de kans dat hij ooit nog bij kennis komt, is niet zo groot…”

Vissers gaf onlangs een nieuw boek uit, een bundeling van zijn artikelen in De Volkskrant over het successeizoen van Ajax. Van elk verkocht boek gaat 34 cent van de opbrengst naar de familie van Nouri.