© Proshots

Abdelhak Nouri zag zondag een Ajax dat wilde strijden voor het kampioenschap. De aanvallend ingestelde middenvelder speelde zelf ook nog een half uur mee in de Klassieker. “Iedereen brandde van binnen. Iedereen wilde zó graag. Zelfs op de bank was er zo’n ontzettend goede sfeer. We leefden mee met de ploeg en wilden eigenlijk het veld op rennen bij de 1-0. Het was heerlijk”, zegt Nouri in gesprek met Ziggo Sport.

“Wij hebben die vechtlust ook, dat hebben we vandaag laten zien”, vervolgt het talent, die vandaag zijn 20e verjaardag vierde. “Normaal zegt men dat altijd over Feyenoord, dat zij een sterk team vormen. Maar vandaag vormden wij echt een hecht team. Dit was een team dat kampioen wilde worden.”

Ook Nick Viergever is te spreken over de strijd en passie die Ajax in de wedstrijd stopte. “Het leek een beetje op Kopenhagen-thuis hoe wij speelden. De spirit, strijd, felheid, scherpte en met het publiek er vol achter. Zij gingen ook vol de strijd aan, dus dan moet jij dat ook. Wij wonnen in het begin telkens die duels en dan laat je de strijd ook zien op het middenveld en die win je, daardoor konden zij alleen maar achteruit lopen.”