Abdelhak Nouri kijkt uit naar de Youth Leaguewedstrijd tegen Olympique Lyon. De middenvelder is met drie doelpunten de huidige topscorer van Ajax in het toernooi en weet wat er van hem wordt gevraagd. “Deze wedstrijden zijn altijd speciaal. Je kan je er niet een week later van herstellen, zoals in de competitie. Als je zwakjes start aan de wedstrijd weet je dat het in een flits moet worden omgedraaid, omdat je maar negentig minuten de tijd hebt om een goed resultaat te halen. Als je even niet scherp bent dan straffen zij het direct af. Dat doen ze ook in de Jupiler League en in de Eredivisie. Je krijgt niet de tijd om je fout te herstellen, dat is het grootste verschil”, blikt Nouri met Ajax TV vooruit op de achtste finale van de UEFA Youth League.

Vorig jaar werd de A1 in de achtste finale uitgeschakeld door AS Roma, mede door een gemiste penalty van Nouri. “Soms denk je er wel eens aan terug. Zo’n gevoel wil je niet nog eens overhouden aan een achtste finale. Ik denk wel dat het ons nog meer motiveert. De afgelopen dagen heb ik er niet echt aan teruggedacht, omdat ik met deze wedstrijd bezig was.”

Het 18-jarige talent ziet wel dat het team gegroeid is ten opzichte van vorig jaar. “Ik denk dat we wel veel beter zijn geworden. Ook individueel. Bijvoorbeeld Donny van de Beek, als ik iemand moet noemen, die nu vast bij het eerste elftal zit. Als hij dan terug komt naar het team, dan neemt hij toch wel wat mee qua ervaring. Die sfeer en ervaring brengen hij, Vaclav en ik mee naar de A1.”

Tot slot laat Nouri weten wat de A1 wil laten zien in zo’n wedstrijd: “Het verschilt niet echt met andere wedstrijden. We willen altijd de beste zijn. Daarnaast willen we veel doelpunten maken, goed spel laten zien en kunnen genieten. Het verschilt niet heel veel met andere wedstrijden in dat opzicht. Ik heb er heel veel zin in. Het vertrouwen zit sowieso goed bij de boys en bij mij.”

De achtste finale van de UEFA Youth League begint om 17.00 uur en is op Ajax TV live te volgen.