Ajax hervat komende zaterdag de competitie met een traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De wedstrijd op het kunstgras is voor de landskampioen het begin van een loodzware serie wedstrijden in de maanden september en oktober, zo weet Voetbal International dat te melden.

De equipe van Frank de Boer speelt na het duel tegen Heracles Almelo in competitieverband tegen PSV (uit), FC Twente (thuis), FC Groningen (uit), AZ (thuis) en Feyenoord (thuis). Na deze indrukwekkende serie moet Ajax ook nog aantreden tegen Roda JC (uit) en FC Utrecht (uit), met tussendoor nog de topwedstrijden in de Champions League tegen Olympique Lyon en Real Madrid.

”Nu gaat het echt beginnen”, zegt De Boer op de website van Ajax. ”Iedere tegenstander maakt het ons lastig, maar op papier gezien hadden we niet het moeilijkste programma. Ik hoopte uit de eerste vier wedstrijden twaalf punten te halen. Dat is helaas niet gelukt.”

Dat Ajax nu al in de achtervolging moet op FC Twente zegt de trainer weinig: ”Twee punten is eenverschil van niets. Je weet in ieder geval dat het de komende weken moeilijk wordt. Om te beginnen de moeilijke uitwedstrid bij Heracles. Dat is namelijk altijd lastig, dat kunstgras.”

De afgelopen wisselde de Boer vaak bassispelers om ze te sparen voor de komende weken. ”Het zijn allemaal internationals. Ze spelen heel veel wedstrijden, en dan kan af en toe wat rust gunnen geen kwaad. Maar ook de spelers op de bank verdienen een kans. Ik wil laten zien dat ze echt bij de groep horen, en ze minuten laten maken.”