De ploeg van Michael Reiziger heeft op bezoek in Helmond een 3-1 overwinning geboekt. Schuurs en Botman stonden uitstekend te verdedigen en hielden net niet de nul, Pereira, Gravenberch en Kühn maakte de treffers.

Jong Ajax moest, na de wedstrijd van afgelopen maandag tegen Cambuur (0-6 verlies), op zoek naar eerherstel. Waar de beloften toen na elf minuten al tegen een achterstand van 0-2 aankeken, waren het de Amsterdammers zelf die nu na elf minuten konden juichen. Na een uitstekende pass van Kühn achter de verdediging van Helmond Sport, bleef Pereira koelbloedig en schoot zijn eerste kans meteen raak.

Vervolg na rust
Noa Lang speelde in de eerste helft met vertrouwen en maakte een aantal heerlijke acties. In de rust werd hij echter gewisseld, vermoedelijk met de wedstrijden tegen Willem II in gedachten. Het spelbeeld veranderde echter niet en tien minuten na rust werd de voorsprong verdubbeld. Middenvelder Gravenberch probeerde het vanuit een lastige hoek en zijn poging viel precies binnen.

Vervolgens liet de ploeg van Reiziger het balletje lekker rondgaan. Dit leidde ook tot de derde treffer. Ditmaal was Gravenberch de aangever en rondde Kühn van dichtbij via de paal af. Vervolgens was er nog een half uur te spelen, echter verzuimde Jong Ajax de score te vergroten. Verdedigend stonden Botman en Schuurs vanavond wel uitstekend, waardoor lange tijd leek dat de nul weer eens werd gehouden, wat voor het laatst 22 februari gebeurde. Echter schoot Snepvangers vlak voor tijd de eretreffer voor Helmond binnen: 1-3


Met de code '5EU-CADEAU' krijg je €5 korting.