Frank de Boer is morgenavond al tevreden als zijn team geen tegentreffers incasseert in de achtste finale Europa League tegen Spartak Moskou, zo bericht De Telegraaf. ”De nul houden is in zo’n wedstrijd echt heilig”, zei hij woensdag na de laatste training voor het duel met de Russen.

“Spartak Moskou kan ongelooflijk goed counteren. Bij balverlies van hun tegenstander staan ze razendsnel voor het vijandelijke doel. Ik heb dat als speler in 1998 al meegemaakt. Toen gingen we ook naïef aanvallen en verloren we volkomen terecht met 1-3. De schade had zelfs veel erger kunnen uitvallen. We moeten daarom gedoceerd aanvallen en ook spelers achter de bal houden. Spartak Moskou is een goede ploeg met veel sterke Zuid-Amerikaanse spelers. Toch vertrouw ik er op dat we niet opnieuw in de val lopen.”

Ajax kan overigens aantreden met een fitte selectie. Tegen de nummer vier van de Russische competitie mist De Boer alleen Kenneth Vermeer (achillespeesblessure) en Bruno Silva (schouderblessure). El Hamdaoui zit niet bij de selectie, Cvitanich wederom wel.

Foto: afdb ~ Oscar