Ryan Babel heeft bij zijn nieuwe club Hoffenheim rugnummer tien gekregen. Op de officiĆ«le website van de club meldt hij dat hij een goede eerste indruk van de Duitse club heeft. Hoffenheim betaalde ongeveer zeven miljoen euro voor de ex-Ajacied, die in 2007 vertrok uit Amsterdam. “Ik hoop snel in de ploeg te komen.”

Ook zijn nieuwe trainer is zeer verheugd. Marco Pezzaiuoli vertelde: ”Ryan is de gewenste versterking voor de aanval. Hoewel hij pas 24 jaar is, is Babel met zijn ervaring een absolute versterking van de selectie.” Babel tekende een contract voor 2,5 jaar, met een optie voor nog een jaar. HIj kan woensdag al debuteren voor de huidige nummer acht in de Bundesliga. Dan neemt zijn nieuwe team het op tegen Cottbus in de beker. Een dag later is zijn presentatie.

De afgelopen weken waren er veel geruchten over een mogelijke terugkeer naar Ajax. Zelf vertelde hij dat hij graag terug wilde keren en hoopte deel uit te maken van een mogelijke ruil met Luis Suarez. Toen de transfer van de Uruguayaan afketste, koos de geboren Amsterdammer voor Hoffenheim, waarmee Liverpool al eerder akkoord was.