Ajax zal op zondag 22 mei 2011 een oefenduel spelen in Washington. Daar speelt het tegen DC United. Dit valt te lezen op de officiƫle website van Ajax. Om 17.00 uur Nederlandse tijd treft het Amerikaanse team in het Robert F. Kennedy Memorial Stadium. Ex-Ajacied Sonny Silooy is hoofd jeugdopleidingen bij de club uit de Amerikaanse hoofdstad.

Het is niet de eerste keer dat Ajax speelt in het Robert F. Kennedy Memorial Stadium. In 1990 speelde Ajax na afloop van het seizoen een oefenduel tegen de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Ajax speelde zelf nog nooit tegen District Columbia United, zoals de club volledig heet.

DC United bestaat sinds 1996, in deze periode werd het team vier keer landskampioen van de Verenigde Staten. Hiermee is het het meest succesvolle team in de Amerikaanse MLS. Net zoals Ajax werden ze voor het laatst in 2004 kampioen.

In dezelfde week zal Ajax ook een ander oefenduel spelen tegen een, waarschijnlijk, Amerikaanse opponent. Wie en wanneer is nog niet bekend.