Ajax zal aankomende zomer op zaterdag 6 juli een oefenwedstrijd spelen tegen het Duitse Dynamo Dresden. Dat meldt Ajax op haar officiële website. Het is de eerste en tot nu toe enige oefenwedstrijd in de aanloop op 2013/14 die van de Amsterdammers bekend is. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Glücksgas Stadion in Dresden om 18.00 uur.

Dresden speelt haar competitiewedstrijden op het tweede niveau van Duitsland. Daar is de club verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De club uit voormalig Oost-Duitsland staat slechts één punt boven de streep. Het duel staat deels in het teken van het jubileum van de club, die op 12 april precies zestig jaar bestaat. De club werd in die tijd achtmaal kampioen van Oost-Duitsland.

De twee clubs troffen elkaar twee keer eerder, waarvan één keer in Duitsland. De wedstrijd werd gespeeld om de trofee van de Europa Cup I in seizoen 1971/72. Ajax was op dat moment titelhouder. In Amsterdam wist de recordkampioen met 2-0 te winnen, in Duitsland speelde de clubs doelpuntloos gelijk. Later dat seizoen prolongeerde Ajax haar Europese titel.