Frank de Boer heeft nog niets gemerkt van de veranderingen die Johan Cruijff bij Ajax in gang heeft gezet. De Boer heeft al bijna twee maanden geen contact meer gehad met de legendarische nummer 14. ‘Ik weet niet of dat raar is’, reageert De Boer.

‘Als Johan met mensen binnen Ajax spreekt, doet hij dat in eerste instantie met Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Het gaat vooral om de jeugdopleiding’, licht de trainer toe tegenover RTV Noord-Holland.

‘Er is in de jeugdopleiding al wat gaande, met namen van trainers die worden ingevuld. Met het eerste elftal zal hij zich nog niet veel bemoeien’, vervolgt De Boer. ‘Anderhalve maand terug spraken we elkaar voor het laatst, over de filosofie die hij graag wil zien bij Ajax.’

Cruijff nog niet tevreden
Cruijff trad vorige maand toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax. ‘Of Johan tevreden is? Ik denk het nog niet, maar er zijn wel zaken in gang gezet. Laten we hopen dat het zijn uitwerking heeft’, besluit De Boer.

Ver komen in Europa
De voormalig verdediger steekt zijn ambities voor volgend seizoen niet onder stoelen of banken: ‘Wij gaan er niet vanuit dat we de Champions League gaan winnen, maar willen wel zover mogelijk komen. Als we gewoon ons eigen spel spelen kunnen we met deze ploeg het heel veel teams lastig maken’, aldus De Boer op de website van Ajax.

Concurrenten FC Twente en PSV deden goede zaken op de transfermarkt. Geen reden voor paniek bij de trainer van de Amsterdammers. ‘Met dit team kunnen we ook kampioen worden. Maar PSV heeft ook goede aankopen gedaan en FC Twente blijft degelijk. Het zal heel lastig worden, maar ik heb er vertrouwen in.’