© Proshots

Ajax heeft zijn droomtransfer binnen. Dusan Tadic mag zich per 1 juli Ajacied noemen en tekent voor vier jaar een contract in Amsterdam. De club heeft op Ajax.nl bekend gemaakt dat er 11,4 miljoen euro wordt betaald voor de Serviër. Door bonussen kan die transfersom oplopen tot 13,7 miljoen euro. Eerder schreven diverse media nog dat er ruim 17 miljoen euro gemoeid was met de deal.

“De komst van Dusan Tadic betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij is op meerdere posities inzetbaar, zowel op het middenveld als voorin. Zijn ervaring is bovendien belangrijk voor de vele jonge talenten die we in de selectie hebben. Hij is een ‘winnaar eerste klas’ en dat soort spelers heb je er graag bij”, zegt directeur spelersbeleid Marc Overmars op de website van Ajax.

Op dit moment is Tadic nog met Servië actief op het WK in Rusland. De Serviërs behaalden drie punten uit twee wedstrijden en maken nog kans op de volgende ronde. Er zal dan wel woensdag gewonnen moeten worden van Brazilië. Tadic speelde eerder in Nederland bij FC Groningen en FC Twente. Uiteindelijk haalde Southampton de Serviër voor veertien miljoen euro binnen.