© Proshots

Deyovaisio Zeefuik verlaat Ajax definitief voor FC Groningen. De rechtsback was het afgelopen half jaar al op huurbasis actief voor de club en tekent nu een contract voor drie seizoenen bij de Groningers.

De 20-jarige verdediger speelde sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte op 16 april 2017 zijn debuut in het 1e elftal in de wedstrijd Ajax – sc Heerenveen (5-1). Uiteindelijk speelde Zeefuik negen wedstrijden in Ajax 1 en 34 wedstrijden voor Jong Ajax. De kersverse trainer van FC Groningen, Danny Buijs, bevestigde twee weken geleden tijdens zijn aanstelling al de komst van de verdediger, maar nu meldt ook Ajax via officiële kanalen dat de deal beklonken is.

Manager technische zaken Ron Jans is blij dat FC Groningen Zeefuik definitief heeft overgenomen van Ajax. “Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Hij is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg.”