Erik ten Hag vertrekt officieel naar Manchester United. Dit meldt Ajax donderdagmiddag via de officiële kanalen. De overstap van Ten Hag hing al lange tijd in de lucht. In de afgelopen weken maakte zowel Nederlandse als Engelse media al melding van een akkoord tussen de Nederlandse trainer en Manchester United.

Ten Hag laat weten dat hij erg blij is met zijn overstap. “Ik ben blij dat het rond is en officieel bekend is gemaakt. Die duidelijkheid is er belangrijk”, stelt Ten Hag. Desalniettemin laat de oefenmeester weten dat zijn focus voor de laatste weken nog steeds bij Ajax ligt. “Ik heb maar één belang nu en dat zijn de laatste vijf wedstrijden. Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de UEFA Champions League. Daar hoort Ajax thuis.”

Ook Van der Sar gaat in op het vertrek van Ten Hag. “Vier en een half jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij de club gehouden. Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar”, stelt de directeur.

Bij Ajax was Ten Hag vier en een half jaar hoofdtrainer. In deze jaren wist de coach twee landstitels, twee KNVB-bekers en een Johan Cruijff Schaal te winnen. Aan het einde van dit seizoen komt daar mogelijk nog een derde landstitel bij.