Na de komst van Antony naar Ajax lijkt nu ook de transfer van de volgende Braziliaan rond: Ajax plaatst op Instagram een foto van Giovanni, waarin hij met Ajax-shirt poseert in de Johan Cruijff Arena.

Ajax had al lange tijd interesse in Giovanni, maar zijn club Santos werkte een transfer tegen en eiste zelfs een straf tegen Ajax. Giovanni’s contract bij Santos liep eind januari af, waardoor Ajax hem transfervrij kan overnemen. Santos zag dat echter anders en wilde Ajax zelfs voor het CAS slepen. De club wilde daarmee een transferverbod van 2 jaar voor Ajax afdwingen. Maar zover kwam het dus niet: Ajax vroeg de FIFA om hulp bij de transfer, die nu dus is afgerond.

Een tijdje geleden doken al beelden op van Giovanni die voor zichzelf trainde in Nederland. Een officiële aankondiging leek dan ook niet lang op zich te laten wachten. Voordat de transfersoap begon te spelen, speelde Giovanni voor Santos O20. Ook is hij jeugdinternational van Brazilië. Toen hij voor de O15 uitkwam, trof hij al eens een aantal spelers die komend seizoen zijn teamgenoten zullen zijn. Hij speelde toen tegen Oranje O15, waar onder andere Sontje Hansen, Brian Brobbey, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor actief waren.

Giovanni heeft een contract getekend voor 4 jaar en sluit per direct aan bij Jong Ajax.

Giovanni lijkt naar Ajax te gaan, voorzitter Santos wil straf voor Ajax