© Proshots

Marcel Keizer is door Ajax aangesteld als nieuwe trainer van Jong Ajax. Hij komt over van Cambuur Leeuwarden en tekent een contract tot medio 2018.

Keizer speelde in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in 1988 in het eerste elftal. In totaal speelde hij vier officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Verder kwam hij als speler uit voor Cambuur, De Graafschap en FC Emmen.

De neef van Ajax-legende Piet Keizer kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Het werken bij een topclub en met top jeugdspelers is een geweldige uitdaging. Het was een keuze tussen twee mooie opties, want Cambuur is ook een heel mooie club. Ajax is de club waar ik ben begonnen. Het technische plaatje bij Ajax en het werken met jeugdspelers die profvoetballer in de top willen worden, is voor mij een belangrijk item geweest om voor Ajax te kiezen. De spelers van Jong Ajax hebben allemaal talent, maar moeten nog heel veel arbeid verrichten om er uiteindelijk te komen. Daar gaan we samen aan werken”, vertelt de kersverse Jong Ajax trainer op de officiële website van Ajax.

Edwin van der Sar komt ook aan het woord over de aanstelling. “Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden. Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer. Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen.”