Er gebeurt de laatste tijd erg veel rondom Ajax, en ook maandagmiddag kwam er weer bijzonder nieuws naar buiten. Het Financieel Dagblad kwam met resultaten rondom het salaris van verschillende spelers bij de Amsterdammers. Oleguer Presas (foto) is met 94.000 euro per maand de grootverdiener.

Met alle ervaring en de lange loopbaan van de Spanjaard lijkt dat niet gek, maar het zorgde wel voor scheve gezichten toen duidelijk werd dat het salaris van Oleguer drie keer zoveel was als dat van Gregory van der Wiel. De vaste waarde op de rechtsachter bij Ajax verdient namelijk ‘maar’ 30.000 euro per maand.

De laatste weken heeft de Spanjaard er een vriend bij op de bank, namelijk Mounir El Hamdoui. Laat hij nou net diegene zijn die op nummer twee plaatsneemt met 75.000 euro per maand, veel meer dan Maarten Stekelenburg en Frank de Boer die allebei 50.000 euro per maand krijgen. Het rijtje wordt afgesloten met Jeroen Verhoeven en Lorenzo Ebecilio die respectievelijk 6000 en 2500 euro per maand krijgen.

Tekst: Soccernews                    Foto: Afdb.nl – BJMa