Louis van Gaal heeft mondelinge afspraken over zijn nieuwe functie bij Ajax. Maar van een getekende verbintenis is geen sprake, aldus Ajax-commissaris Marjan Olfers.

Van Gaal werd half november verrassend naar voren geschoven als nieuwe algemeen directeur. Die aanstelling zorgde voor wrevel bij Johan Cruijff, die door zijn vier collega-commissarissen niet was gehoord bij de keuze voor de oud-trainer van Ajax.

Cruijff wil inzage in het vermeende contract dat Van Gaal zou zijn overeengekomen met de andere vier commissarissen van Ajax. Maar volgens Olfers is dat niet mogelijk. ”Er is niets getekend”, zegt de commissaris vanavond in Nieuwsuur. ”Dat kan ook niet. De aandeelhoudersvergadering is op 12 december. Wel zijn er mondelinge afspraken gemaakt, anders hadden we het ook niet naar buiten kunnen brengen.”

Van Gaal, die officieel nog tot medio 2012 onder contract staat bij Bayern München, houdt zich voorlopig nog afzijdig. ”Het woord is nog steeds aan de rvc, het interim-bestuur, de interim-directie en vervolgens aan de aandeelhoudersvergadering”, zei Van Gaal vanuit Hong Kong aan Voetbal International. ”Ik ben nog lang niet aan de beurt.”

Tekst: VI