Morten Olsen zou graag zien dat Pione Sisto een transfer naar Ajax zou maken. “Het is na de Deense competitie een logische volgende stap. En de manier waarop Ajax voetbalt, past bij hem,” zegt hij tegen De Telegraaf.

Olsen zou namens Ajax gevraagd zijn een goed woordje voor ze te doen. Olsen wil dat echter niet bevestigen. “Als dat zo is, blijft dat tussen Pione en mij. Dat doe ik altijd als ik iets met de spelers bespreek.”

De bondscoach van Denemarken heeft een goede band met Sisto. Olsen maakte zich sterk voor de naturalisatie van de Soedanese aanvaller. “Denemarken is een klein land en als er dan zo’n groot talent rondloopt, ben je als bondscoach dag en nacht bezig om hem speelgerechtigd te krijgen voor de nationale ploeg. Pione spreekt beter Deens dan ik, maar toch duurde het allemaal heel lang.”

Voor Olsen is het begrijpelijk dat de club Sisto graag bij de selectie zou willen voegen. “Hij past in het moderne voetbal, is een technisch goede voetballer, heeft scorend vermogen, maar kan ook de steekpass geven. Het zou mooi zijn als Ajax hem kan inlijven. Maar er is logischerwijs heel veel interesse…”

Ajax zou zo’n zeven miljoen euro willen uitgeven aan de aanvaller. Naast Ajax zouden er nog andere clubs in de race zijn. Daardoor is een transfer van Sisto naar Ajax onzeker. Ajax nieuws Ajax1.nl