De Deense bondscoach Morten Olsen is volgens Voetbal International ongerust over Ajacied Christian Eriksen. De jonge Deen maakt momenteel furore bij Ajax en speelt de laatste tijd veel wedstrijden bij Ajax, wat volgens zijn bondscoach ten koste gaat van zijn fysieke gesteldheid. ‘Hij speelt te veel wedstrijden bij Ajax’, aldus Olsen.

‘Ik vind het een positief punt dat Deense spelers in het buitenland veel speeltijd krijgen, maar dit moet niet ten koste gaan van hun fysieke gesteldheid. Christian speelt de laatste maand alles voor Ajax en reist veel met de Amsterdammers. Hij is nog jong en moet oppassen dat hij niet te hard van stapel loopt. Het is zaak voor hem om te weten hoe hij zijn krachten moet doseren.’

Desondanks heeft de bondscoach Eriksen geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel tegen Noorwegen aan het eind van de maand. Denemarken staat derde in poule H en heeft drie punten minder dan koploper Noorwegen. Portugal staat tweede met een punt meer dan de Denen, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld dan de Scandinaviërs.

Eriksen is niet de enige speler uit de Eredivisie in de selectie van Denemarken. Lasse Schöne (NEC Nijmegen), Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen (beiden FC Groningen), Michael Silberbauer (FC Utrecht) en Mads Junker (Roda JC Kerkrade) zijn ook geselecteerd.