© Proshots

Na de winterstop dreigt Ajax drie spelers te moeten missen in verband met de Afrika Cup. Hakim Ziyech (Marokko), Bertrand Traoré (Burkina Faso) en Andre Onana (Kameroen) zijn mogelijk afwezig bij de eerste wedstrijden in januari en februari. Of Onana zich echt bij Kameroen zal melden, is nog de vraag. De doelman heeft in gesprek met Ajax Life aangegeven het liefst in Amsterdam te blijven. “Ik geef de voorkeur aan bij Ajax blijven. Het is natuurlijk mooi om voor Kameroen te spelen, maar het is voor mij nu belangrijk om bij Ajax te blijven spelen en te knokken om het kampioenschap.”

De 20-jarige doelman heeft nog niet gesproken met de bondscoach van Kameroen, Hugo Broos. “Daar is nog genoeg tijd voor. Ja, ik ga hem echt vragen of ik in januari bij Ajax mag blijven. Ik hoop dat het mag, dat zou goed nieuws zijn voor mij.”

De talentvolle goalie mag dan bij Kameroen niet de eerste keus zijn onder de lat, bij Ajax is hij dat – mede door de revalidatie van Tim Krul – wél. Met Ajax speelt Onana de komende weken een aantal beladen wedstrijden, waaronder de uitwedstrijden tegen ADO Den Haag, Feyenoord en Celta de Vigo. “In Afrika kan het ook een gekkenhuis zijn, net als dat het bij Panathinaikos was. Ik raak daar niet gestrest van. De supporters doen wat ze doen, ik moet me richten op het spel. Of dat nou in De Kuip is of bij Jong Ajax, dat maakt niet uit.”