André Onana kijkt net als zijn medespelers met gemengde gevoelens terug op PSV-Ajax. Er zat meer in dan het gelijkspel, maar gezien het verleden is het een goed resultaat. “In Eindhoven is het altijd lastig, maar we hebben het goed gedaan. Maar natuurlijk wilden we de drie punten mee naar huis nemen. Het was pijnlijk om op zo’n moment een goal tegen te krijgen. Ik denk dat ik meer aan de tegengoal had kunnen doen, dus ik betrek het ook op mijzelf. Maar ik moet het moment nog terug kijken. We moeten er van leren”, laat de kritische doelman weten aan AT5.

De goalie wacht soms wat langer met het hervatten van het spel. De ene keer temporiseert hij het spel en de andere keer hervat hij het juist heel snel. Naar eigen zeggen is het belangrijk om het spel goed te lezen. “Ja, ik tel in mijn hoofd de seconden als ik de bal heb. Het is belangrijk voor mij om het spel te lezen. Dus soms moet ik de ene keer het spel snel hervatten en een andere keer moet ik het juist rustiger aan doen. Met mijn ervaring weet ik wanneer ik snelheid in het spel moet brengen. Ik moet de wedstrijd onder controle houden. We spelen uit, zij zijn sterk thuis, dus waarom zou ik dan in die fase sneller gaan spelen? Op die manier krijg en houd je de verdediging ook op orde.”

Onana pakte een vrije trap van Ihattaren schitterend uit de hoek. De Kameroener blijft er, zoals altijd, bescheiden onder. “Ik heb al aardig wat reddingen gemaakt voor Ajax. Dus ik kijk liever eerst naar de goals die we tegen krijgen.  Want ik leer meer van een tegengoal. Maar natuurlijk, als je bijvoorbeeld wint en je maakt een mooie redding is iedereen blij.”

“Uiteindelijk, als je ziet hoe wij hier gespeeld hebben in het verleden, moeten we het positieve eruit halen. We hebben niet verloren. PSV is onze grootste concurrent, maar ik denk wel dat wij veel beter zijn. Hopelijk spelen ze in Amsterdam net zoals ze hier gedaan hebben. Thuis zijn we sterker”, besluit hij.

Van de Beek: “Probeer nu weer mijn niveau te halen”