© Proshots

Voor Ajax staat woensdag de volgende wedstrijd op het programma. De focus is gericht op AZ, maar André Onana denk nog graag terug aan zondag. “Ik was erg blij, want we speelden erg goed. We verdedigden erg goed. We hadden veel balbezit, dus dat was ook erg goed. Daar werd ik erg gelukkig van. We scoorden na één minuut echt een geweldige goal, echt fantastisch. Toen Lasse ging schieten, kon ik zien of de bal wel of niet richting doel ging. Voordat de bal er in ging, was ik al aan het juichen”, blikt de Kameroener met Ajax TV terug op het doelpunt van Lasse Schöne.

“We spelen tegen AZ, dat is een belangrijke wedstrijd. We moeten nu proberen om alles te winnen”, vervolgt het 21-jarige talent. “We spelen ook tegen een vriend van mij: Fred, de spits. Ik hoop dat we ze kunnen verslaan.”

Woensdagochtend bracht een mediabron naar buiten dat het management van Onana ontevreden zou zijn over het eerste contractvoorstel van Ajax. Als we de doelman zelf moeten geloven, gaat dat vanzelf goed komen. Hij wil zich echter nu alleen focussen op de wedstrijden en de titelstrijd. “Ik voel me hier erg thuis. Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik heb veel vrienden, een goede keeperstrainer waarmee het erg fijn is om te werken. Ik train ook met goede keepers, Diederik en Norbert zijn hele goede jongens. Het is prettig om met ze te werken. Ik leer veel van hen en dat maakt me blij.”

“Ja, ik hoop dat ik hier langer kan blijven”, vervolgt Onana. “We zullen zien wat er gaat gebeuren. Mijn contract is nu eigenlijk ook niet belangrijk. Het gaat op dit moment om het duel tegen AZ. We moeten alle wedstrijden winnen. Nergens anders aan denken, slechts focus op iedere wedstrijd. Met dezelfde energie, instelling en met de fans. Ik hoop dat ze ons net zo steunen als een paar dagen geleden. We hebben ze nodig.”