© Proshots

Andre Onana hield tegen FC Groningen opnieuw zijn doel schoon. Het spel van de Amsterdammers was niet altijd even goed, desondanks is de doelman blij met het resultaat. “Het was een moeilijke wedstrijd, maar iedereen is blij met het resultaat. We speelden tegen Groningen, die tactisch vandaag goed stonden. Ze stonden goed georganiseerd en kwamen er zo nu en dan heel goed uit. Daar hadden we het moeilijk mee”, vertelt hij in gesprek met AT5.

De Kameroener bracht een aantal keer goed redding, maar stond ook één keer verkeerd opgesteld bij een Groningse vrije trap. De goalie wist de bal op het laatste moment nog knap uit het doel te tikken. “Ja, ik doe mijn werk. Ik stond verkeerd opgesteld bij de vrije trap, maar ik kon er nog niet op tijd bijkomen. Ik ben nog jong en moet nog veel leren. Dit was een goed leermoment waar ik beter van wordt.”

Hoewel Tim Krul nog bij Jong Ajax keept, voelt Onana wel de druk van zijn concurrent. “Ja, natuurlijk voel ik die druk. Maar ik zal blijven vechten voor mijn plek onder de lat. Tim is een hele goede keeper, met veel ervaring. Datzelfde geldt overigens voor Diederik. Ik ben heel blij dat ik met hen kan trainen. Daar leer ik veel van. Maar niemand weet wat er in de toekomst zal gaan gebeuren. Hopelijk speel ik ook tegen Twente, maar dat is de keuze van de trainer. We zullen het gaan zien.”

Ajax’ eerste doelpunt werd gescoord door Davinson Sánchez. Een emotioneel moment voor de oud-verdediger van Atletico Nacional, de eigenlijke tegenstander van Chapecoensa. Onana is blij dat Sánchez wist scoren. “Ik ben heel blij voor hem. Hij is een geweldige speler en een goede vriend van me. Zijn familie was hier om de wedstrijd te bekijken. Het was een heel goed moment voor hem om te scoren. Iedereen weet wat er in Brazilië gebeurt is, ook daarom was het een goed moment voor hem om te scoren.”