André Onana was na de ruime Champions League-zege van Ajax op AEK Athene (3-0) in opperbeste stemming. De doelman hield zijn doel schoon en zag zijn Argentijnse ploeggenoot Nicolas Tagliafico twee keer scoren.

“Nico en ik maken altijd geintjes met elkaar. Ik maakte tegen Sturm Graz een fout en sindsdien zeg ik altijd tegen hem: hé f*cking guy, zelfs ik heb al gescoord dit seizoen”, zegt Onana lachend in gesprek met AT5. “Vandaag (woensdag, red.) zei hij voor de wedstrijd nog: wacht maar… En dan maakt hij er twee.”

De Kameroener denkt dat Ajax ook tegen Bayern München en Benfica een goede kans maakt. “Je weet het nooit. Wij hebben een goed team en ik ben blij met hoe we spelen. Vorig jaar hadden we veel problemen met standaardsituaties, maar dat gaat nu een stuk beter”. Bovendien is de doelman vol vertrouwen voor aanstaande zondag, wanneer Ajax naar Eindhoven moet voor de topper tegen PSV. Onana: “Wij gaan daarheen om te winnen. We kunnen niet afwachten. Het gaat lastig worden… voor hen.”

Schöne: “Hebben daar nog wat recht te zetten”