André Onana speelde van 2010 tot 2015 voor FC Barcelona en is dus bekend met het leven in Spanje. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt deden dan ook al navraag bij de Ajax-doelman, zo onthulde hij in het Spaanse radioprogramma El Transistor.

De Kameroense goalie vertelde in de uitzending over de loting van Ajax dat het in de achtste finale van de Champions League zal opnemen tegen Real Madrid. Ook werd hij gevraagd naar zijn ploeggenoten Frankie de Jong en Matthijs de Ligt, die beiden met Barcelona in verband worden gebracht. “De Jong en De Ligt hebben mij gevraagd naar La Liga en hoe het leven is in Spanje”, bekende Onana. “Wat ik weet is dat ze geweldige spelers en voorbereid zijn.”

Dankzij zijn uitstekende spel van de afgelopen tijd, wordt Onana zelf ook voorzichtig in verband gebracht met een terugkeer naar Camp Nou. De sluitpost zei afgelopen weekend echter nog goed op zijn plek te zitten in Amsterdam. . “Ik wil het beste voor mijzelf en dat is nu om bij Ajax te zijn en mijzelf te ontwikkelen en wedstrijden te winnen. Dat heb ik nu nodig en in de toekomst zullen we zien of ik Ajax verlaat voor FC Barcelona of voor een andere club.”